MIANG KHAM – WILDE-PEPERBLADEREN MET GEROOSTERDE KOKOS
Ingredienten:
5 gr gember, fijngesneden
5 gr galangawortel, fijngesneden
1 tl garnalenpasta
4 el palmsuiker
1 el gedroogde garnalen, fijngesneden
1 el pinda's, fijngesneden
2 el vissaus
10 wilde peperbladeren (bai cha-plu blad)
40 gr limoen, geschild, in blokjes
5 gr gember, geschild, in blokjes
5 chilipepers, fijngesneden
15 gr cashewnoten, gehalveerd
10 gr gedroogde garnalen, gemalen
100 gr gemalen kokos, geroosterd
Bereidingswijze:
1) Maal in de vijzel voor de saus de gember en de galangawortel tot een gladde currypasta en roer de garnalenpasta erdoor. Verhit 100 milliliter water in een pannetje op laag vuur en voeg de palmsuiker en de curry- pasta toe. Doe een deksel op de pan en breng aan de kook zonder te roeren. Voeg de gedroogde garnalen, de pinda’s en de vissaus toe. Roer het goed door elkaar en laat het afkoelen.
2) Leg een peperblad op je handpalm en doe er limoen, gember, chili- pepers, cashewnoten en garnalen naar smaak op, met een theelepel saus. Strooi er geroosterde kokos overheen en vouw het dicht tot een hapje.