Thaise Tom Kah Kai soep
Ingredienten voor 4 personen:
Kipfile 300 gram
Kokosmelk 500 ml
Champignons 100 gram
Laos 100 gram
Sereh 100 gram
Limoen blad 4 blaadjes
Koriander wortels 3 wortels
Limoen 2 stuks
Suiker 2 eetlepels
Vissaus 2 eetlepels
Koriander 3 stuks
Water 100 ml
Bereidingswijze:
1) Snijd de kipfilet in dun plakjes.
2) Kookt het water in de pan en voeg laos, sereh, limoenblad, en koriander wortels en 2/3 kokosmelk toe op zachte vuur.
3) Zodra het begin te koken voeg kipfilet toe.
4) Voeg de over gebleven kokosmelk toe. Breng het op smaak met suiker, vissaus, champignons. Roer alles zachtjes door elkaar. En doe het vuur uit.
5) Maakt het af met limoensap en strooi de koriander in de soep.