Kip Saté & Pindasaus
Ingredienten:
Kipdij filet
500 gram
Masala kerrie poeder
1 theelepel
Suiker 2 eetlepels
Kokosmelk 10 eetlepels
Sesam olie 1 eetlepel
Zout 1 snufje
Bereidingswijze:
1) Maak de pindasaus: kook de kokosmelk in een kleine pan doe de inhoud van de pindasaus erbij. Goed roeren tot en gladde saus en voeg water toe. Nog een keer goed roeren en klaar is de pindasaus.
2) Snij de kipdijfilet in een lange plakjes.
3) Marineer de kip in kerrie poeder, kokosmelk, sesamolie, zout en suiker. En laat het min. 10 min. intrekken in de koelkast.
4) Week de satéstokjes in water voor min. 10 min. dat voorkomt dat ze snel verbranden bij het grillen.
5) Rijg de gemarineerde kip aan de satéstokjes.
6) Gril het op midden/hoog vuur voor ongeveer 5 minuten per kant.
7) Samen op dienen met saté saus.