Over Noi Wie is Noi?

Noi doet thaise dansNoi (Ratchadawan Pia-Ud)

Noi is geboren in de noordelijke provincie van Thailand Lampang en is op haar 10e met haar moeder en zusje naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst.

Noi is een van de danseressen van de dansgroep “Thai Performing Arts Club”. Hiermee treedt ze regelmatig over in heel Europa. Daarnaast is Noi een gepassioneerde kokkin en lieve moeder.
Noi houdt van haar Thaise cultuur en wil deze graag delen met iedereen door middel van haar Thaise dans- en kookkunsten.

In Nederland heeft Noi als gastvrouw in meerdere Thaise restaurants gewerkt. Als vooropleiding heeft Noi op de "Hubertus Vakschool" en "ROCvA" Hotel en Gastronomie gestudeerd voor gastvrouw en kok. Om haar Thaise kook kunst aan te scherpen heeft Noi cursussen gevolgt bij "Rajamangala University of Technology Krungthep" in Bangkok. Dit is een universiteit die bekend staat om hun opleiding voor de Thaise kunst en cultuur. Hier heeft Noi veel geleerd over de authentiek Thaise kookkunst en fruitcarving.